Vi förklarar office 365 – e5

Från den 1 december 2015 kan man köpa Microsofts senaste licensplan för Office 365, Office 365 Enterprise E5. Samtidigt har E1 och E3 fått ny funktionalitet och E4 kommer sluta säljas. De som har E4 kommer dock kunna fortsätta på den planen, men inga nya abonnenter kommer tillåtas.

Läs vidare så får du veta vilka förändringar som ingår samt hur och när du kan börja dra nytta nyheterna.

Läs också: Tre grymma nyheter i Office 365

Microsoft annonserade E5 redan i juli 2015 även om inte alla detaljer varit kända. De nya funktionerna är i korthet:

Cloud PBX. Med full telefonväxel i molnet kan du använda nya nummerserier via Office 365 eller befintliga nummer. I Cloud PBX lösningen finns också full integration med PSTN (vanliga telefonisystem). Tänk Lync Server i molnet. När det gäller dessa funktioner så kommer nästan alla funktioner till Sverige från start. Vi är ett av de 15 länder man börjar leverera lösningen till och fler kommer följa på sikt. Möjligheten att fullt ut ringa med PSTN kommer inledningsvis endast att finnas i USA. Övriga länder kommer man få lösa en efter en allteftersom man kommer överens om hur implementationen ska göras för landet. Här är ju Microsoft inne och konkurrerar med Telia, Tele2, Telenor och 3 framför allt och självklart kommer PTS också att blandas in på något sätt. Räkna inte med full PSTN integration i Sverige förrän tidigast i slutet av 2016.

Mer om ökad produktivitet

Power BI Pro och Delve Analytics. Dessa två lösningar används för att ge en 360 graders vy på din verksamhets data med möjlighet att analysera informationen och få nya insikter i hur verksamheten fungerar.

Slutligen kommer en mängd säkerhetsförbättringar som bl.a. ger företaget mer kontroll över hur Microsoft hanterar företagets data. Inte nödvändigtvis för att hindra Microsoft utan mer för att skapa transparens. Man kommer också utöka funktionaliteten i Data Loss Prevention (DLP), hantering av bifogade filer, och rättighetshanteringen. Allt i syfte att öka säkerheten och minimera riskerna att hamna i situationer där man behöver ta juridiska grepp för att lösa problem. Något som är extra vanligt i amerikanska företag.

Sen kommer också en del nyheter som även gynnar E1 och E3. E1 och E3 får en ny hantering för Uppgifter och E3 kommer kunna skapa sändningar av möten på nytt sätt.

sammanfattningsvis erbjuder E5 en del nya intressanta möjligheter som kan vara riktigt intressant för de stora företagen. Frågan är hur stort problem man upplever att inte integrationen med PSTN är fullständig? Å andra sidan, har man varit med ett tag så är det knappast förvånande då operatörer i olika länder ser så oerhört olika ut.

Låt mig få höra era tankar om Office 365 E5!

Topics: microsoft, office365

Posted on December 22, 2015 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Back to Top